Begin | Informatie | Nieuws | Archief | Leden | Links | Contact

Nieuws

Voorselectie buuttekampioenschappen 2014-2015

Over een aantal weken vinden de voorselecties van de Limburgse Buuttekampioenschappen 2015 weer plaats. Dit najaar wordt er wederom, bij voldoende deelname, in noord, midden en zuid limburg gestreden voor een plaats in de finale die op 9 januari 2015 in Roermond wordt gehouden. De selectiewedstrijden vinden dit jaar van maandag 17 t/m woensdag 19 november plaats in resp. Baarlo, Swartbroek en in Cadier en Keer.

De invulling van het programma van deze avonden is nog niet bekend en zal na de jaarvergadering bekend worden gemaakt op deze website.

Klik hier voor meer informatie over en opgave voor deelname aan de selectieavonden.

Presentatie buuttecursus wederom groot succes

Op vrijdag 17 oktober hebben cursisten van de buuttecursus hun buut ten gehore gebracht voor een volle zaal 'De Mirage' in Susteren. In 11 bijeenkomsten hebben ze gewerkt aan onderwerp, tekst, typetje, humor en de kunst van het weglaten. De cursusleiders en ervaren buuttereedners Wil Knapen, Huub Stassen en Gilbert Petit hebben ook dit jaar weer gezorgd dat de deelnemers voldoende inspiratie hadden en een mooie tekst op papier kregen. Een aantal van de cursusleden hebben de smaak te pakken en zullen hun buut ook naar voren brengen bij de voorronde van de buuttekampioenschappen 2015.

Klik hier voor een aantal foto's van de presentatie.

 

 

Oeuvreprijs Um & Um uit Horst

Het duo Wim Hendrix en Math Craenmehr uit Horst, beter bekend als Um & Um heeft op zaterdag 20
september de oeuvreprijs van dialectvereniging Veldeke-Venlo ontvangen. Dit gebeurde tijdens de 15de editie van de 'Nach van ’t Limburgse Leed' in Venlo. De twee chique geklede mannen staan al 33 jaar in heel Limburg en daarbuiten op de carnavalspodia. Eigenlijk staan Hendrix en Craenmehr overigens al 4 x 11 jaar op de buhne: ze maakten ook al 11 jaar deel uit van het kwartet “De Mangelmeule”. Ook is het duo Um & Um al in 1990 onderscheiden aan de Narren-universiteit Limburg met de titel ‘Drs. Humoris Causa’, vijf jaar later gepromoveerd tot 'Dr. in de humor' en in 2007 benoemd tot professor.
Klik hier voor het artikel van HALLO - Horst aan de Maas

Groots afscheid van buuttereedner Math Creemers uit Stramproy

Op vrijdag 1 augustus hebben we afscheid moeten nemen van onze buuttecollega Math Creemers uit Stramproy. Math overleed op 25 juli na een relatief korte ziekteperiode op een leeftijd van 57 jaar. Afgelopen januari stond Math nog in de finale van de Groot Limburgse Buuttefinale met een hilarische buut die het wel en wee beschreef over 'Kerstmis in december'. Na een lange lokale loopbaan op de bûhne van de Zaotmaale in Stramproy nam Math een aantal jaar de stap naar de provincie tijdens de buuttekampioenschappen van de LVKA. Hierbij was hij succesvol met twee finaleplaatsen in 2011 en 2014. Tijdens een zeer druk bezochte bijeenkomst in 'De Zaal' in Stramproy werd er op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Math. Nog eenmaal stond hij op zijn geliefde bûhne waarop hij jaren de mensen had vermaakt als presentator en artiest tijdens de bonte avonden. De bijeenkomst werd afgesloten met het door Math geschreven LVK finalenummer 'Ei Welske' uit 1994 gevolgd door een waardig laatste applaus. Wij herrinneren Math als een mooie collega artiest en onze gedachten zijn bij zijn vrouw Door en zijn zonen. Samen met de gehele Limburgse vastelaoveswereld wensen wij hun sterkte met dit grote verlies. Math rust zacht.

Ook in 2014 opleiding op weg naar de buutteton!

Om er voor te zorgen dat de Limburgse buut niet verloren gaat, is de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten (LVKA) in 2012 gestart met een begeleidingstraject voor mensen die graag in de buutteton staan of willen gaan staan.
Zowel in 2012 als in 2013 hebben mensen met succes deel genomen aan de afsluitende presentatie-avond. Ook in 2014 gaat de LVKA deze opleiding verzorgen.
Doel van het traject is mensen te begeleiden op weg naar het zélf schrijven en voordragen van een buut en misschien wel naar deelname aan de voorselectiewedstrijden voor de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen.
Klik hier voor meer informatie over en opgave voor de buuttecursus

Um en Um stopt nog niet

Math Craenmehr enWim Hendrix begonnen hun carrière 44 jaar geleden in Melderslo. Dit jaar vieren de artiesten het 33-jarig bestaan van Um en Um.
Het begint altijd met een oneliner. Al 33 jaar lang.
Onlangs nog met het Alzheimerlied. „Het begon met de zin: ‘En ineens lijkt elke dag de kamer nieuw. Vanuit daar ging het verder.” Aan het woord is Wim Hendrix (61), de ene helft van het Horster duo Um en Um. Samen met Math Craenmehr (57) viert hij dit jaar het 33-jarig bestaan van Um en Um. Een periode waarin Um en Um uitgroeide van lokale act tot een in heel Limburg aansprekende naam. Toch begon het allemaal bij de Dreumel in Horst. Klik hier voor het volledige artikel van Dagblad De Limburger.

 

 

Nieuws van de voorgaande jaren - oud nieuws

Via deze link kom je uit bij het nieuws van de voorgaande jaren.

LVKA in het nieuws (telkens nieuwe artikelen toegevoegd!)

De LVKA en hun leden komen geregeld in het nieuws met leuke artikelen.
Klik hier voor een overzicht van artikelen uit Dagblad De Limburger en L1 radio en televisie.
Met dank aan beiden voor de mooie bijdragen.

 

 

Op zoek naar artiesten? . . . bezoek onze persoonlijke artiesten pagina's

Onder het kopje 'leden' boven in het scherm zijn in de diverse categoriën de leden van de LVKA de vinden met hun contatgegevens. Limburgs beste artiesten op één website en overzichtelijk gerangschikt voor u. Via de overzichtpagina kan er bij diverse artiesten worden doorgeklikt naar hun persoonlijke pagina waarin hun introductie en foto's zijn te vinden. Neem eens een kijkje bij onze artiesten.
Klik hier voor het artiestenoverzicht.

Laatste toegevoegd of aangepast:
Duo Pin en Greet
Buutredner Wim Joosten

Documenten voor onze leden

Op de ledenvergadering van 27 april is aangegeven dat er een voorbeeldcontract te downloaden is op deze site als ook loonopgaveformulieren.
Klik hier om naar de documenten te gaan.

Leden met een eigen site op LVKA.nl

Alle leden hebben de mogelijkheid een eigen pagina op deze site aan te maken, met je eigen informatie en foto's. Deze service is gratis voor onze leden!!!
Vervolgens kunnen bezoekers dan via de map leden naar jouw gegevens zoeken.
Wanneer ontvangt de webmaster Uw informatie???


 

  webmaster: Paul Maassen
ontwerp: Arthur Sassen